Πάνω από τα 116 δολάρια το brent

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 11:05

Ξεπέρασε τα 116 δολαρία/βαρέλι νωρίς σήμερα το πρωί η τιμή του πετρελαίου brent, την ώρα που οι δυνάμεις της Δύσης συνεχίζουν τις επιθέσεις από αέρος στη Λιβύη, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια ανακάμπτουν μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις 10:19 (ώρα Ελλάδος), τα futures του brent LCOc κατέγραφαν άνοδο 1,22% και ανέρχονταν στα 115,31 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό CLc ενισχυόταν 1,57% στα 102,66 μετά την έγκριση του ΟΗΕ για στρατιωτική δράση στη Λιβύη και τις πρώτες επιθέσεις από αέρος το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οι αναταραχές στη Συρία και την Υεμένη το σαββατοκύριακο πάντως διατήρησαν τη νευρικότητα στις αγορές. Αρκετοί traders, πάντως, εκτιμούν ότι οι τιμές θα σημειώσουν νέα άνοδο μόνο αν υπάρξουν ενδείξεις για χερσαίες επιχειρήσεις, κάτι που όμως μοιάζει απίθανο προς το παρόν.

Στήριξη στην τιμή του αργού παρέχουν, επίσης, οι προσδοκίες για αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ιαπωνία μετά την πυρηνική κρίση στη χώρα. «Προβλέπω ότι η αβεβαιότητα και οι ανησυχίες θα οδηγήσουν σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα», υπογράμισε ο Μάθιου Λούις, αναλυτής της CMC Markets στο Σίδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα