Delta: Εκτιμήσεις για πτώση κερδών το α' τρίμηνο

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 16:40
UPD:16:41

Για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει στην κερδοφορία του τρέχοντος τριμήνου το ράλι στην τιμή του πετρελαίου και ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία προειδοποίησε σε σημερινή της δήλωση Delta Air Lines Inc.

«Δεν αναμένουμε σημαντική υποχώρηση» από τα σημερινά υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται η τιμή των καυσίμων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του αεροπορικού κολοσσού, Έντουαρντ Μπάστιαν στη διάρκεια συνεδρίου της J.P. Morgan.

Η Delta εκτιμά ότι το κόστος των καυσίμων θα αυξηθεί κατά 3 δισ. δολάρια περίπου το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της χρήσης να δεχθούν σοβαρό πλήγμα και το λειτουργικό περιθώριο να διαμορφωθεί από μείον 2% σε 3% στο ίδιο διάστημα.

Μπορεί η Delta και οι ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες να έχουν αυξήσει τους ναύλους ως συνέπεια της ανόδου της τιμής στο πετρέλαιο, ωστόσο, ο κ. Μπάστιαν πιστεύει ότι η αύξηση των ναύλων δεν είναι αρκετή για να καλύψει το ράλι των καυσίμων.

Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίζει να αποσύρει αεροσκάφη μεγαλύτερης κατανάλωσης καυσίμου, ενώ σκοπεύει να προβεί σε περικοπές δρομολογίων τόσο στη διατλαντική όσο και στην αμερικανική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα