Kατά της πώλησης του 51% της Telekom Srbija στην Telekom Austria η Σερβία

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:05

Η σερβική κυβέρνηση δεν αναμένεται να εγκρίνει την πώληση ποσοστού 51% της Telekom Srbija στην Telekom Austria, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Mirko Cvetkovic.

«Η σερβική κυβέρνηση δεν θα πουλήσει την Telekom Srbija χαμηλότερα από την κατώτατη τιμή των 1,4 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Mirko Cvetkovic.

Τη Δευτέρα, η Telekom Austria προσέφερε 950 εκατ. ευρώ για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της σερβικής εταιρίας μετά την αποχώρηση όλων των άλλων ενδιαφερομένων από το διαγωνισμό λόγω του υψηλού τιμήματος. Η προσφορά περιλαμβάνει και επιπλέον επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Cvetkovic σημείωσε πως «η τελική απόφαση θα είναι της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει την πώληση» και πρόσθεσε ότι «θα την επισημοποιήσουν μόλις ολοκληρώσουν την τεχνική ανάλυση της προσφοράς».

Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να δημοσιεύσει την απόφαση μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε αν θα υπάρξει και νέος διαγωνισμός για την πώληση της Telekom Srbija, ωστόσο, τα συνδικάτα της εταιρείας και οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναβάλει την όλη διαδικασία για μετά τις βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πιθανότερο το 2012.

Η σερβική κυβέρνηση κατέχει ποσοστό 80% στην εταιρεία και ο ΟΤΕ το υπόλοιπο 20%. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ΟΤΕ, εφόσον προχωρήσει η πώληση, θα διαθέσει ολόκληρο το ποσοστό του, ενώ η σερβική κυβέρνηση μόνο το 31%.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Austria Hannes Ametsreiter δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν χρειάζεται να πουλήσει επιπλέον μετοχές για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Telekom Srbija και δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα