Vivendi Universal S.A. : Προχωρά σε δανεισμό επιπλέον δύο δισ. ευρώ

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2002 09:32
UPD:12:35

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ποσόν δύο δισ. ευρώ (1,97 δισ. δολ.) προτίθεται να δανειστεί από τις τράπεζες η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων και ψυχαγωγίας στον κόσμο, Vivendi Universal SA, προκειμένου να αποφύγει έκτακτες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους τραπεζίτες στις 13 Αυγούστου για το δάνειο, αναφέρεται σε επιστολή του Chief Executive Officer (CEO), Jean-Rene Fourtou, η οποία εστάλη στους μετόχους. Σημειώνεται, ότι, οι μετοχές της Vivendi υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 42%.

Στα άμεσα σχέδιά της περιλαμβάνεται η πώληση περιουσιακών της στοιχείων ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής εταιρείας εκδόσεων Houghton Mifflin Co., προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Ο όμιλος δεν σχεδιάζει να πουλήσει τα μερίδια που κατέχει στη Vivendi Environnement SA, στο τμήμα τηλεπικοινωνιών Cegetel, στην καλωδιακή τηλεόραση Canal Plus SA, στην Universal Music Group, στη Vivendi Universal Entertainment ή σε άλλες εταιρείες του κλάδου των εκδόσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα