Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street

Mικρότερη από τις προβλέψεις η μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2001 16:32
UPD:16:39

KΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στον απόηχο της είδησης ότι το αμερικανικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκε κατά 0,4% έναντι 1% που ανέμεναν οι αναλυτές http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/31/173897.htm .

Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, όταν οι μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed και οι φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων, η Fed στην επόμενη συνεδρίασή της στις 6 Νοεμβρίου θα προβεί στη δέκατη μείωση των επιτοκίων για φέτος.

«Το γεγονός ότι το αμερικανικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις είναι σίγουρα θετικό για τις αγορές», δήλωσε χρηματιστής της Credit Suisse First Boston.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,44% και έχει διαμορφωθεί στις 9.162 μονάδες και ο Nasdaq στις 1.693 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,55%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε μετοχές από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Οι μετοχές των εταιρειών Intel και Cisco Systems σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Αντιθέτως, πτωτικά κινείται η μετοχή της Adobe Systems. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού προειδοποίησε τους επενδυτές ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο θα είναι κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην περικοπή 150 θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα