Ανάκληση της απόφασης της ΕΧΑΕ για επιστροφή κεφαλαίου ζητεί ο ΣΜΕΧΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 13:27

Tην ανάκληση της απόφασης της ΕΧΑΕ για επιστροφή κεφαλαίου ζητεί ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ και πρόεδρο του Χ.Α., Σωκράτη Λαζαρίδη, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, τα περισσότερα κεφάλαια που θα επιστραφούν, θα φύγουν στο εξωτερικό, καθώς το 57% των μετοχών της ΕΧΑΕ ελέγχεται από ξένους επενδυτές και, όπως σημειώνει, θα επιστραφούν στους ξένους επενδυτές αφορολόγητα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στις ελληνικές τράπεζες που ελέγχουν το 18%, 1 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ σε άλλους επενδυτές.

Όπως αναφέρει ο ΣΜΕΧΑ, τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην τεχνολογική αναβάθμιση του Χ.Α, με στόχο η ΕΧΑΕ να ενισχυθεί με προηγμένη τεχνολογία ώστε να ανταγωνισθεί τις ξένες πλατφόρμες, οι οποίες «απειλούν» τα μερίδιά της.

Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί τέλος ότι εάν δεν προχωρήσει η τεχνολογική αναβάθμιση του Χ.Α., ολόκληρος ο κλάδος θα συρρικνωθεί με αρνητικές επιπτώσεις και για την ελληνική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα