ΟΜΕ-ΟΤΕ: Οι παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 14:46

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΟΜΕ-ΟΤΕ τη λήψη Προσωρινών Μέτρων που αποφάσισε η ΕΕΤΤ σε ό,τι αφορά την παροχή από τον ΟΤΕ υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου πρόσβασης, στο οποίο έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί οπτική ίνα μέχρι τον υπαίθριο κατανεμητή (FTTN/VDSL).

Οπως αναφέρει, η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων, επιβάλλει στον ΟΤΕ την Υποχρέωση Παροχής Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης και Χρήσης Ειδικών Ευκολιών Δικτύου στους εναλλακτικούς παρόχους και την υποχρέωση αποχής για διάστημα 6 μηνών, από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.

«Επιτέλους έλεος. Κανένας πάροχος δεν επενδύει ούτε ευρώ απλά περιμένει ο ΟΤΕ να επενδύσει για να εκμεταλλευτεί και να λεηλατήσει τις υποδομές του ελέω ΕΕΤ» σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και επισημαίνει πως πλέον η διοίκηση του ΟΤΕ μετά από την απόφαση αυτή εξετάζει το «πάγωμα» της επένδυσης στο VDSL ύψους 90 εκατ. Ευρώ για τη διετία 2010-2012.

«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα