Δ. Κουσελάς: Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις

Υπό εξέταση το ζήτημα των φοροαπαλλαγών
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 11:53

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, επαναλαμβάνοντας ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δεν συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

«Δεν θα μειωθούν μισθοί στο δημόσιο τομέα. Το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη. Θα ρίξουμε το βάρος αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM.

«Δεν θα μειωθούν μισθοί στο δημόσιο τομέα. Το έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη. Θα ρίξουμε το βάρος αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι το ζήτημα των φοροαπαλλαγών, που όπως είπε είναι σήμερα ένα πολυδαίδαλο σύστημα.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, αλλά θα επανεξεταστούν, διότι, όπως ανέφερε, είναι αδικία να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές κάποιος με πολύ υψηλά εισοδήματα και ένας κάποιος με χαμηλότερα.

«Είναι ένα ζήτημα που θα δούμε τι ορίζουμε ως υψηλό εισόδημα. Νομίζω προσωπικά και έγινε και αναφορά από τον υπουργό ότι ένας που έχει εισόδημα 60.000 ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές με άλλους που έχουν χαμηλότερο εισόδημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουσελάς υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνεται στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο «δεν μένει στα λόγια», αλλά ανασυγκροτεί εκ βάθρων τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με ειδικά ελεγκτικά μέσα, όπως είναι το Elenxis.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ειδικότερα στο σκέλος των ελεγκτικών μηχανισμών «είχαμε αύξηση των εσόδων κατά 5,4%, με συνθήκες ύφεσης της οικονομίας κατά 4,5%», προσθέτοντας ότι η υστέρηση που υπάρχει στα έσοδα δεν μας βγάζει έξω από τους στόχους του ελλείμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα