M. Σάλλας: Οι τράπεζες συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:19

«Η βελτίωση των όρων και των μηχανισμών δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ διευκολύνουν σημαντικά την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και οικονομικής ανασυγκρότησης», δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας.

«Η βελτίωση των όρων και των μηχανισμών δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ διευκολύνουν σημαντικά την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και οικονομικής ανασυγκρότησης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Όπως σημείωσε, στην προσπάθεια αυτή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συμβάλλει με τρόπο ρεαλιστικό και υπεύθυνο. «Εξυγιαίνει και αναδιαρθρώνει το ενεργητικό του, στηρίζει τις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας και ενισχύει την κεφαλαιακή του βάση, παρά τους υφιστάμενους περιορισμούς ρευστότητας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος ενίσχυσε πρόσφατα τα κεφάλαιά του κατά 807 εκατ. ευρώ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θωράκισε τον ισολογισμό του με αυξημένες προβλέψεις προερχόμενες από υγιή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.

Η Τράπεζα Πειραιώς εμφάνισε το 2010 ζημίες 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς ύψους 24,3 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1947810 .

«Η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του Ομίλου για το 2010, δηλαδή τα προ προβλέψεων και χρηματοοικονομικών αποτελέσματα επέδειξαν ανθεκτικότητα και ανήλθαν σε 611 εκατ ευρώ. έναντι 600 εκατ. ευρώ το 2009 (+2%)», δήλωσε ο Σταύρος Λεκκάκος, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

«Τη σημαντικότερη συμβολή είχαν τα καθαρά έντοκα έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στα 1.207 εκατ. ευρώ από 1.105 εκατ. ευρώ το 2009, με σαφή ανοδική τάση ανά τρίμηνο του έτους. Η πηγή αυτή εσόδων έφτασε να αποτελεί το 81% των καθαρών λειτουργικών εσόδων το 2010, ενώ σημείωσε την καλύτερη ιστορικά επίδοση για τον Όμιλο», σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα