Kέρδη 1,1% κατέγραψε ο Nikkei

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 10:59

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,1% και να κλείνει στις 9.536,13 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 857,38 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση θετικού κλίματος έχει παίξει η αγορά μετοχών από ξένους επενδυτές.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση θετικού κλίματος έχει παίξει η αγορά μετοχών από ξένους επενδυτές, ωστόσο, το αγοραστικό αυτό ρεύμα είναι δυνατό να υποχωρήσει σε περίπτωση που συνεχιστεί η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και την επόμενη εβδομάδα.

Οι καθαρές αγορές ιαπωνικών μετοχών από τους ξένους επενδυτές ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιαπωνικού Υπουργείου Οικονομικών, και οι traders εκτιμούν ότι η αγοραστική αυτή τάση θα συνεχιστεί.

«Πολλές εταιρείες αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις της κερδοφορίας τους αυτή την εβδομάδα, ενώ αρκετές ανέστειλαν την αποκοπή μερίσματος για το έτος», σχολιάζει στο Reuters ο Χιρογιούκι Φουκουνάγκα από την Investrust. «Και οι δύο αυτές τάσεις αναμένεται να διατηρηθούν την επόμενη εβδομάδα, εντείνοντας τις πιέσεις και κάμπτοντας το κλίμα στην αγορά», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα