Π. Γερουλάνος: Να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 17:35

Στην εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική χρονιά έχει δείξει καλά σημάδια προέβη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, κατά την παρέμβασή του στην ετήσια τακτική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων.

Στην εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική χρονιά έχει δείξει καλά σημάδια προέβη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, κατά την παρέμβασή του στην ετήσια τακτική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (Hatta).

Μάλιστα επεσήμανε ότι η πολιτεία και ιδιώτες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο την διαφημιστική στασιμότητα που επιδεικνύουν Ισπανία και Τουρκία, ελέω επίτευξης των στόχων τους, και να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

O κ. Γερουλάνος στάθηκε επίσης στη συνεισφορά των τουριστικών γραφείων και στο έργο που αυτά επιτελούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας, χαρακτηρίζοντας το κομβικό.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήρε τον ρόλο των τουριστικών γραφείων και πρότεινε αυτά να μετατραπούν σε «ορκωτούς ελεγκτές» του τουρισμού, ως ένδειξη του σημαντικού έργου που επιτελούν.

Ασκώντας κριτική στη μέχρι τώρα τουριστική πολιτική, ζήτησε σταθερό διαφημιστικό σύνθημα εκφράζοντας την αντίθεση του για την κατάργηση του Live Your Myth In Greece, που όπως υποστήριξε, ακούγεται ακόμα.

Ο πρόεδρος του Hatta Γιώργος Τελώνης ζήτησε ίση φορολογική μεταχείριση σε σύγκριση με τους άλλους κλάδους του τουρισμού. Αίτημα του συνδέσμου είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% για το έργο των τουριστικών γραφείων όπως ισχύει ήδη στα τουριστικά καταλύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα