ΝΔ: Αλλη μία επιβεβαίωση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 13:04

Η υποβάθμιση από τον οίκο Standard&Poor’s αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor’s, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ενός επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και σύστασης ενός ευρωπαϊκού - επιτέλους - φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που όπως αναφέρει, οδηγεί την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης.

O Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

ο βουλευτής Φθιώτιδας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της, διογκώνει το χρέος, με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η προσφυγή και στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM), από τα μέσα του 2013, με τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων -συμμετοχή για την οποία, όπως υπενθυμίζει, η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει επιφυλάξεις αφού εκτιμάται ότι θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας επιβάλλεται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα