ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος το α' δίμηνο

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 12:42
UPD:12:51

Ανάκαμψη παρουσίασε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το πρώτο δίμην0 του 2011 και διαμορφώθηκε στις 78 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 4 μονάδων σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Ανάκαμψη παρουσίασε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε στις 78 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 4 μονάδων σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Στην τριμηνιαία έκθεσή του για την οικονομία, το ινστιτούτο αναφέρει ότι το κλίμα βελτιώθηκε οριακά στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Για την Ελλάδα, το ΙΟΒΕ αναφέρει ότι οι επιχειρηματικές προσδοκίες παραμένουν γενικά υποτονικές.

Στη Βιομηχανία σημειώνεται ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, ενώ στο Λιανικό Εμπόριο καταγράφεται μικρή βελτίωση. Αντίθετα, στις Υπηρεσίες οι προσδοκίες υποχωρούν, ενώ στις Κατασκευές η αντίστοιχη πτώση είναι μεγαλύτερη.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε ιστορικό ρεκόρ το Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ανέκαμψε. Διαμορφώνεται, έτσι, κατά μέσο όρο στις -70 μονάδες από -72 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Όπως τονίζει το ΙΟΒΕ, παρά το γεγονός ότι αμβλύνεται μερικώς η απαισιοδοξία των καταναλωτών, οι φόβοι για την απώλεια των πραγματικών εισοδημάτων και την άνοδο της ανεργίας κυριαρχούν.

Στη Βιομηχανία, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών κινείται κατά μέσο όρο στις 78,6 μονάδες το πρώτο δίμηνο του 2011, έναντι των 74 μονάδων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα