Εως τις 6/9 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων αγροτών

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2002 14:30

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Γεωργίας Γ.Δρυς παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από νέους αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, που έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στα προγράμματα του 2002 και να εξασφαλίσουν το ειδικό πριμ πρώτης εγκατάστασης και χαμηλότοκα δάνεια.

Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα και οι αντίστοιχες αιτήσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν στους Δήμους και τις Κοινότητες της μόνιμης κατοικίας αυτών.

Με βάση πρόσφατη απόφαση του υπουργού Γεωργίας, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης κυμαίνεται από 15.000 έως 25.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, τον τόπο κατοικίας και την οικονομική βιωσιμότητα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Στην ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες χορήγησης στους νέους αγρότες του χαμηλότοκου δανείου για την έναρξη του επαγγέλματος. Η επιδότηση του επιτοκίου θα είναι εξαετής και το ποσοστό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 60% έως 80% ανάλογα με την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο αγρότης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα