Κύπρος: Αναπόφευκτη η υποβάθμιση αν συνδέεται με Ελλάδα

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 16:32
UPD:16:40

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν πιθανά προβλήματα στην Ελλάδα, συνδέουν τα τραπεζικά συστήματα των δύο χωρών και έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία δεν μπορεί να επηρεάσει η κυβέρνηση της Κύπρου.

Ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει η Κύπρος για να αποτρέψει περαιτέρω υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, εάν οι διεθνείς οίκοι συνεχίζουν να συνδέουν την οικονομία της με τα προβλήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Χαρίλαος Σταυράκης σε δημοσιογράφους, οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν πιθανά προβλήματα στην Ελλάδα, συνδέουν τα τραπεζικά συστήματα των δύο χωρών και έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία δεν μπορεί να επηρεάσει η κυβέρνηση της Κύπρου.

Η Standard & Poor's υποβάθμισε χθες την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου σε "A-" από "Α", επικαλούμενη τη σημαντική έκθεση του κυπριακού χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα