NYSE: Ανταγωνιστική πρόταση εξαγοράς από NASDAQ-ICE

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 14:48
UPD:15:02

Κοινή πρόταση κατέθεσαν σήμερα οι εταιρείες NASDAQ ΟMX και IntercontinentalExchange (ICE) για την εξαγορά εταιρείας που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, NYSE Euronext.

Κοινή πρόταση κατέθεσαν σήμερα οι εταιρείες NASDAQ ΟMX και IntercontinentalExchange (ICE) για την εξαγορά της εταιρείας που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, NYSE Euronext. Η προσφορά ανέρχεται συνολικά σε 11,3 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει την καταβολή 42,50 δολαρίων σε μετρητά και μετοχικό κεφάλαιο ανά μετοχή.

Όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες, η προσφορά προβλέπει την καταβολή πριμ ύψους 19% βάσει της τιμής που έχει ήδη προτείνει η ανταγωνίστρια Deutsche Boerse AG για εξαγορά της NYSE. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, η μετοχή της NYSE Euronext εκτινάχθηκε κατά 12% στην προχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, ενώ η τιμή της Deutsche Boerse, από την άλλη, έκανε βουτιά 3% στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Καλύτερης αποδοχής αναμένεται να τύχει η νέα πρόταση, καθώς η ιδέα της εξαγοράς του εμβληματικού χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα