Ελληνοϊσραηλινές επαφές για τη διαχείριση υδατικών πόρων

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 12:27
UPD:12:38

Θέματα διαχείρισης των υδατικών πόρων θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει από σήμερα στη χώρα μας ισραηλινή αντιπροσωπεία. Ημερίδα την Τρίτη στο ΥΠΕΚΑ και επίσκεψη των Ισραηλινών αξιωματούχων στη Μονάδα Αφαλάτωσης της Μυκόνου και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο.

Οι επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης των κ. Mo Provisor, διευθυντή Σχεδιασμού στην κυβερνητική Υπηρεσία Υδάτων και Αποχετεύσεων (Israeli Water Authority) του υπουργείου Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ και του κ. Elazar Cohen, συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών (4 έως 7 Απριλίου).

Οι Ισραηλινοί εξιωματούχοι αναμένεται να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στη συνάντηση της ισραηλινής αντιπροσωπείας με τον ειδικό γραμματέα Υδάτων, καθηγητή Ανδρέα Ανδρεαδάκη, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υδατικών πόρων, τον εντοπισμό και τις τεχνολογίες αποκατάστασης διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης, τις τεχνολογίες αφαλάτωσης, τα μέτρα και τις πολιτικές εξοικονόμησης νερού.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 9:30 - 14:00 στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ (οδός Μεσογείων 119 Αθήνα) με θέμα «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ». Βασικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Mo Provisor και ο κ. Elazar Cohen, οι οποίοι θα αναφερθούν σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των υδατικών πόρων καθώς και στις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ καθώς και των αρμόδιων περιβαλλοντικών διευθύνσεων του ΥΠΕΚΑ, Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων που σχετίζονται με το χώρο της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Μονάδα Αφαλάτωσης στη Μύκονο, καθώς και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα