Πελοπόννησος: Δράσεις στήριξης της απασχόλησης ύψους 23 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 17:15

Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο καλύπτει δύο δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης ύψους 23 εκατ. ευρώ, που θα εκχωρηθούν στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τρίπολη, η κ. Κατσέλη παρουσίασε στο πνευματικό κέντρο της πόλης το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας στην Πελοπόννησο.

Η υπουργός σημείωσε ότι το Περιφερειακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις. Η πρώτη δράση είναι η Κοινωνική Εργασία σε συμπράττοντες φορείς, που μπορεί να είναι Δήμοι, Περιφέρεια, νομικά τους πρόσωπα και επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου, που ασκούν νόμιμη δραστηριότητα κοινωφελούς χαρακτήρα, αλλά και φορείς μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα όπως σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργατικά κέντρα, με στόχο την απασχόληση 4.500 ανέργων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δεύτερη δράση είναι το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που αφορά στη στήριξη της εργασίας με 10 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω δράσεων κατάρτισης, εξειδίκευσης στελεχών, δικτύωσης επιχειρήσεων, συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής υποστήριξης ωφελουμένων ανέργων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα