Ευρωζώνη : Χαμηλότερη η ανάπτυξη φέτος από ότι αναμένετο

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 09:45

Υποχώρησε ο δείκτης εμπιστοσύνης στα 12 κράτη μέλη της ΟΝΕ τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ifo, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη το τρέχον έτος θα είναι χαμηλότερη από ότι αναμένετο.

Ο δείκτης που καταρτίζει το Ifo, υποχώρησε στο 94,9 τον Ιούλιο, από 101,7 που ήταν τον Απρίλιο, σημειώνοντας την πρώτη πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του 2001. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις απαντήσεις συνολικά 257 οικονομικών ειδημόνων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε πει ότι η οικονομία στην ευρωζώνη θα αναπτυχθεί μεταξύ 0,6% και 0,9% το τρίτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η γερμανική, αναπτύχθηκε ελάχιστα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Bundesbank.

Σημειώνεται, ότι, η αύξηση της ανεργίας περιόρισε κατά πολύ τις δαπάνες των καταναλωτών. Ο δείκτης ανεργίας στην Ευρώπη αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα και σε χρονικό διάστημα δύο ετών τον Ιούνιο, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Fiat SpA και της Siemens AG, περιόρισαν περισσότερο από το 1/4 τους ενός εκατ. τις θέσεις εργασίας φέτος, σύμφωνα με την Credit Suisse First Boston.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα