Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για «έξυπνα» κυλινδρικά panel

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 14:20

Τα νέα «έξυπνα» κυλινδρικά panels της αμερικανικής εταιρείας Solyndra και η καινοτόμος τεχνολογία των φωτοβολταϊκών παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, σε ημερίδα που διοργάνωσαν οι εταιρείες Avadom και Κάτοψη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πλήθους κόσμου.

Με το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές στέγες (πέραν των ιδιωτών και αγροτών), οι βιομηχανίες στοχεύουν από τη μια στις οικονομικές απολαβές τιμολόγησης της παραγόμενης ενέργειας και από την άλλη στη μείωση του ψυκτικού φορτίου - κατανάλωσης ενέργειας του κτηρίου, λόγω της δέσμευσης της ηλιακής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Mεταξύ άλλων τονίστηκε ότι το white roofing, η λευκή επιφάνεια κάτω από τα panels, είναι απαραίτητη γιατί συνδράμει στο 20% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας. Η λευκή αυτή επιφάνεια δημιουργείται με ειδική μεμβράνη (χρώμα) με χαρακτηριστικά ανάκλασης στο ορατό φάσμα (που χρησιμοποιεί για ιονισμό το thin film των σωλήνων) κατά 97% τους πρώτους μήνες λειτουργίας του και πέφτει στο 93% και διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα για μερικά χρόνια.

Τα φωτοβολταϊκά, η χρηματοδότησή τους, η τοποθέτηση, η απόσβεση, το κέρδος του επενδυτή, η νομοθεσία, οι αδειοδοτήσεις, τα κυλινδρικά συστήματα, το white roofing και μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, παρουσιάστηκαν από τους Π.Σανδραμάνη, Ενεργειακός Επιθεωρητής, Αλ. Καραμαούνα, Εμπορικός Διευθυντής της Avadom sa και Μ. Φακουνάκη, Γενικός Διευθυντής της Avadom sa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα