Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 05:54
UPD:06:47

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν με την έναρξη της σύσκεψης της Bank of Japan την Τετάρτη, γεγονός που ενδέχεται να σηματοδοτήσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με στόχο τη στήριξη της πληγείσας ιαπωνικής οικονομίας από τον σεισμό, ενώ σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων στην Κίνα.

Το μπρεντ υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών στα οποία αναρριχήθηκε εν μέσω του πολέμου στη Λιβύη και της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ο χρυσός διατηρήθηκε κατά τι χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η άνοδος των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και η τέταρτη αύξηση των επιτοκίων από τον Οκτώβριο στην Κίνα τροφοδότησαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ωθώντας υψηλότερα τον χρυσό, καθώς παραδοσιακά αποτελεί ασφαλή επένδυση σε περιόδους γεωπολιτικών αναταραχών.

O ιαπωνικός δείκτης Nikkei και ο δείκτης MSCI Asia Pacific των ασιατικών – εκτός των ιαπωνικών – μετοχών, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοί, μετά από μια παρόμοια συνεδρίαση χθες στη Wall Street, όπου ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος.

Το ευρώ ανατιμήθηκε γύρω στα 121,30 γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε 11 μήνες. Το δολάριο της Αυστραλίας υπερέβη τα 88 γιέν για πρώτη φορά από τον Απρίλιο πέρυσι και το δολάριο των ΗΠΑ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών φθάνοντας τα 85,23 γιέν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Bank of Japan αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική κατά τη διάρκειας της διήμερης συνεδρίασής της που άρχισε σήμερα.

Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), φαίνεται σίγουρη για την αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1%, την Πέμπτη, προκειμένου να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Το μπρεντ υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 121,76 δολ. το βαρέλι μετά τη χθεσινή του άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών πάνω από τα 122 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 107,91 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε κοντά στα 1.453,15 δολ. η ουγγιά, μετά την άνοδό του στα 1.456,85 δολ. η ουγγιά την Τρίτη.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα