Μείωση τζίρου και ζημίες για την Ακρίτας

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 18:51

Ο κύκλος εργασιών της Ακρίτας στο πρώτο εξάμηνο του 2002 υποχώρησε στα 10,803 εκατ. ευρώ έναντι 11,476 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 5%, ενώ τα αποτελέσματα για την ίδια περίοδο ήταν αρνητικά και έφθασαν τα 503.942 ευρώ, έναντι κερδών ύψους 1,867 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το σύνολο του παγίου ενεργητικού ενισχύεται στα 66,772 εκατ. ευρώ έναντι 29,603 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα ίδια κεφάλαια υπολογίζονται σε 61,521 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια φθάνει στο 4,13.

Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της Ακρίτας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, ολοκληρώθηκε η απορρόφηση κεφαλαίων ύψους 40 εκατ. ευρώ που άντλησε από την κεφαλαιαγορά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διατέθηκε για την αποπεράτωση της μονάδας μοριοσανίδας.

Η απορρόφηση των κεφαλαίων έγινε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της τριετίας, όπως είχε δεσμευθεί αρχικά η διοίκηση της εταιρείας. Το υπόλοιπο ποσό των 86.544 ευρώ που εμφανίζεται στην εξαμηνιαία δημοσιευμένη έκθεση διάθεσης κεφαλαίων έχει διατεθεί ήδη για το κέντρο διανομής Αττικής, στη Μαγούλα.

Πριν από δύο μήνες, το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» μιας σημαντικής ενεργειακής επένδυσης της εταιρείας, ύψους 3,85 εκατ. ευρώ, με επιδότηση 40%, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της επένδυσης για τη νέα μονάδα μοριοσανίδας.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας με την καύση βιομάζας, το οποίο θα επιφέρει ουσιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΚΡΙΤ



Σχολιασμένα