Στην Κίνα ο υπουργός Επικρατείας

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 11:39
UPD:12:13

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών με κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς (φωτογραφία αρχείου).

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών με κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς.

Σήμερα το πρωί ο κ. Παμπούκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της COSCO Captain Wei Jiafou στα γραφεία της εταιρείας στο Πεκίνο, και με τον πρόεδρο της China Industrial Overseas Development and Planning Association Fan Chunyong.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της COSCO, ο κ. Παμπούκης τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες και την επενδυτική δράση της COSCO που, όπως είπε, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επιπλέον δημιουργεί μεγαλύτερες προοπτικές ανάδειξης του Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης».

Tην Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών ZHANG Zhijun, τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) ΖHANG Ping, τον υφυπουργό Εμπορίου JIANG Yaoping, καθώς και τον πρόεδρο της China Investment Corporation LOU Ziwai.

Την Τετάρτη ο κ. Παμπούκης θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών FU Ying, την αντιπρόεδρο του State-owned Assets Supervision and Administration Commission of the State Council HUANG Danhua, και τον πρόεδρο της China Development Bank JIANG Chaoliang. Την Πέμπτη, τέλος, είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης LI Keqiang.

Στην επίσκεψή του στη Κίνα ο υπουργός συνοδεύεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Νικόλαο Μπάρδη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Παντελή Τζωρτζάκη, οι οποίοι θα έχουν σειρά επαφών με κινεζικούς φορείς και επιχειρήσεις στη βάση συγκεκριμένων σχεδίων επιχειρηματικής ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα