Στις 30.000 οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον»

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 12:42

Τις 30.000 αγγίζει ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» την Πέμπτη, οι μισές αιτήσεις προωθούνται για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για τη δράση ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, επτά στις 10 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα προέρχονται από την περιφέρεια.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται, όπως είπε, να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά.

Εκτίμησε ακόμη ότι στην επόμενη πενταετία αναμένονται περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσης κυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα