Siemens: Ισχυρή ανάπτυξη και στο δεύτερο τρίμηνο

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 16:11

Οι νέες παραγγελίες αναμένεται να υπερβούν σημαντικά το επίπεδο των 16,2 δισ. ευρώ που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2010.

Διψήφιο ρυθμό αύξησης των νέων παραγγελιών σε σχέση με πέρυσι και σημαντική αύξηση των εσόδων της αναμένει η Siemens για το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

«Όπως αναμενόταν, έχουμε εξασφαλίσει και πάλι ισχυρή ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα σταθεροποιηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Joe Kaeser, οικονομικός διευθυντής (CFO) της Siemens.

Οι νέες παραγγελίες αναμένεται να υπερβούν σημαντικά το επίπεδο των 16,2 δισ. ευρώ που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2010. Το μέγεθος αυτό αναμένεται να προσεγγίσει σχεδόν τα 20,8 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2011.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα έσοδα θα διαμορφωθούν πάνω από τα μεγέθη της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 16,5 δισ. ευρώ και θα αγγίξουν τα επίπεδα του αμέσως προηγούμενου τριμήνου (περίπου 17,6 δισ. ευρώ).

Επίσης, τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες είναι πιθανόν να υπερβούν τα 1,4 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου του 2010. Ωστόσο, δεν αναμένεται να φτάσουν τα επίπεδα-ρεκόρ των 1,9 δισ. ευρώ που σημείωσε η Siemens στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μείωση αυτή οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το δυναμικό προϊοντικό μείγμα της εταιρείας ευνοήθηκε ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς και σε εποχικές επιπτώσεις που δε σχετίζονται με τους Τομείς της Siemens.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα