Εικόνα Ηχος: «Πράσινο φως» από το δ.σ. για ΑΜΚ

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 12:00

«Ναι» είπε το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα Ήχος στην πρόταση της Expert Ελλάς για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το δ.σ. συζήτησε και έκανε αποδεκτή την πρόταση της Expert Ελλάς για την κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεών της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την έκδοση νέων μετοχών ισόποσης αξίας με τις υποχρεώσεις που θα κεφαλαιοποιηθούν, οι οποίες μετοχές θα δοθούν στην Expert Ελλάς (κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων).

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης προς την Expert Ελλάς ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 11.940,31 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εικόνα Ήχος, για την αξιολόγηση της πρότασης ελήφθησαν υπόψη το ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι ανάγκες ρευστότητας της εταιρείας και τα αρνητικά ίδια κεφάλαιά της ύψους 3.869,17 χιλ. ευρώ, όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε στις 31.12.2011.

«Η συγκεκριμένη πρόταση της Expert Ελλάς ΑΕ κρίθηκε θετική, καθώς θα επιφέρει μείωση των υποχρεώσεων, αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τα οποία θα καταστούν θετικά, ενίσχυση της ρευστότητας λόγω απάλειψης βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και βελτίωση της οικονομικής εικόνας και της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της εταιρείας», τονίζει η Εικόνα Ήχος και καταλήγει:

«Για τους παραπάνω λόγους, η αποδοχή της πρότασης κρίνεται ότι είναι προς των συμφέρον όλων των υφισταμένων μετόχων της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα