Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 06:03

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές. Στο Τόκιο, ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific, σημείωνε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 134,39 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες δύο ημερών, μετά την προτροπή της Goldman Sachs στους επενδυτές να εισπράξουν τα κέρδη του, προειδοποιώντας για αυξημένο ρίσκο αντιστροφής της τιμής του, δεύτερη φορά σε δύο ημέρες.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,4% ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,2%, μετά την άνοδο των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών στην Ασία. Απώλειες 0,2% κατέγραψε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Απώλειες 0,4% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στην Κίνα ο Shanghai Stock Exchange Composite Index υποχώρησε 0,6%. Πτώση 0,3% σημείωσε στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,8%, καθώς η Ιαπωνία αύξησε στο ανώτατο επίπεδο τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης και το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά.

Το γιέν υποχώρησε 0,4% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την ανατίμησή του αυτήν την εβδομάδα.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχωρούσε 0,1% φθάνοντας στα 120,77 δολ. το βαρέλι, διευρύνοντας τις απώλειες των 3 δολ. κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα συμβόλαια του Μαΐου για το μπρεντ λήγουν την Πέμπτη. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στα 106,12 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα