Λ. Κατσέλη: Με τέσσερις δέσμες πολιτικών η εξοικονόμηση 7 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 15:23
UPD:15:40

Με τέσσερις δέσμες πολιτικών θα επιδιώξει το υπουργείο Εργασίας να πιάσει το στόχο για καθαρά έσοδα 7 δισ. ευρώ έως το 2015, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη.

Με τέσσερις δέσμες πολιτικών θα επιδιώξει το υπουργείο Εργασίας να πιάσει το στόχο για καθαρά έσοδα 7 δισ. ευρώ έως το 2015.

Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ρ/σ Real FM, το πρώτο είναι η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το ποσοστό είναι στο 26%, και στόχος είναι να πλησιάσουμε το 12%.

Επίσης, το υπουργείο στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ από την πλευρά των δαπανών, δύο είναι οι μεγάλοι τομείς που, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, μπορούν να γίνουν περικοπές και εξορθολογισμός: Η μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης και ο εξορθολογισμός της επιδοματικής πολιτικής. Η υπουργός Εργασίας πάντως διευκρίνισε πως η περιστολή δεν είναι με αλλαγές στα επιδόματα, σε αυτούς που το 'χουν ανάγκη, αλλά κυρίως με διασταύρωση ελέγχων, με απογραφή δικαιούχων και καταπολέμηση της καταστρατήγησης που γίνεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα