Μειωμένα κατά 36,85% τα λειτουργικά έξοδα του ΕΟΤ το 2010

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 18:41

Κατά 36,85% σε σχέση με το 2009 μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πέρυσι, ποσοστό που μεταφράζεται σε πραγματικούς αριθμούς στην εξοικονόμηση 62 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σημαντική μείωση εμφάνισαν όλες οι κατηγορίες δαπανών, εκτός από εκείνες που αφορούν εφάπαξ των υπαλλήλων του Οργανισμού, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Ειδικότερα μειωμένες κατά 17,30% ήταν οι δαπάνες ενοικίων, ενώ κατά 49,59% μειώθηκαν οι δαπάνες για μετακινήσεις, κατά 62,07% τα έξοδα δημοσίων σχέσεων και κατά 36,15% οι δαπάνες για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.

Η διοίκηση τήρησε την δέσμευση που είχε διατυπωθεί δια του προέδρου του ΕΟΤ, Νικόλα Κανελλόπουλου, ότι στο τέλος του 2010 θα έχουν εξοφληθεί τα σημαντικά ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οσον αφορά στα Γραφεία του Εξωτερικού, ο ΕΟΤ προέβη σε κλείσιμο εννέα παραρτημάτων, δηλαδή του 1/3 του συνολικού αριθμού τους, μετά την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Για όσα παρέμειναν αναζητούνται λύσεις, γεγονός που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «καταδεικνύουν εμπράκτως την πρόθεση για εξοικονόμηση πόρων αλλά και την αποτελεσματική παρουσία τους στην κάθε αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα