Εθνική Ασφαλιστική: Προς ΑΜΚ λόγω Solvency II

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 21:25

Tην πρόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Λεωνίδας Θεόκλητος, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ύψος της αύξησης.

Ο κ. Θεόκλητος εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα δημιουργήσει πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες για δημιουργία ισχυρών σχημάτων, ενώ άλλες ασφαλιστικές θα πάψουν να υπάρχουν.

Αναφορικά με την Εθνική Ασφαλιστική, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προβεί σε εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς διατηρεί ηγετικά μερίδια αγοράς στους βασικούς επιμέρους κλάδους της ασφαλιστικής αγοράς, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο όμιλο. Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα (μητρική εταιρία) δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Βασικός στόχος για το 2011 για την Εθνική Ασφαλιστική είναι η επίτευξη σημαντικής λειτουργικής κερδοφορίας, σε σχέση με το 2010 η οποία θα ενδυναμώσει και τα ίδια κεφάλαια. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί μεταξύ άλλων η καλύτερη εκμετάλλευση του δικτύου καταστημάτων της μητρικής, της Εθνικής Τράπεζας για προώθηση προϊόντων καθώς επίσης και οι ενοποιήσεις βασικών επιτελικών λειτουργιών του ομίλου και η αναδιάρθρωση επιμέρους ασφαλιστικών κλάδων (όπως αναδιοργάνωση στον κλάδο του αυτοκινήτου, εξέταση των υφιστάμενων συνεργασιών στον κλάδο αυτό κ.λπ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα