Στα χαμηλότερα 16 μηνών το δολάριο

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 07:08

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των 16 μηνών της προηγούμενης ημέρας, διαμορφώθηκε το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων, την Πέμπτη, καθώς τα ανάμεικτα στοιχεία των ΗΠΑ, δεν άλλαξαν το τοπίο στην πρόθεση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητη τη χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Την Τετάρτη τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση σε εννέα μήνες τον Μάρτιο, ενώ σε έκθεσή της η Fed είπε ότι η οικονομία σημείωνε βελτίωση, αλλά οι εταιρείες αισθάνονται τις επιδράσεις από τις υψηλότερες τιμές ενεργείας.

Τα στοιχεία, δεν άλλαξαν το πρόγραμμα της κεντρικής τράπεζας για συνέχιση της αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ. έως τον Ιούνιο, ειδικά μετά τη δήλωση του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για τους στόχους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ μέσω περικοπών και αυξήσεων φόρων.

Το δολάριο βρέθηκε υπό πίεση και εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4442 ανά δολ. ΗΠΑ, κάτω από τα υψηλά επίπεδα 15 μηνών και το 1,4521 δολ. O Dollar Index που μετρά την αξία του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου διαμορφώθηκε στα 74,938 λίγο υψηλότερα από τα χαμηλά επίπεδα 16 μηνών και τα 74,704 στα οποία διαμορφώθηκε την Τετάρτη. Ο δείκτης από τον Ιανουάριο έχει υποχωρήσει λίγο περισσότερο από το 5%.

Το δολάριο διατηρήθηκε στα 83,80 γιέν, χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών των 85,55 γιέν στα οποία αναρριχήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρώ διατηρήθηκε κοντά στα 121 γιέν, επίσης κάτω από τα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών και τα 123,30 γιέν στα οποία διαμορφώθηκε την εβδομάδα που πέρασε.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα