Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:00

Οριακή άνοδο της τάξης του 0,1% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 9653,92 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 846,72 μονάδες.

Εν αναμονή ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από τις εταιρείες βρίσκονται οι επενδυτές του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Σημαντικά κέρδη κατέγραψε, ωστόσο, η μετοχή της Isuzu Motors, μετά το δημοσίευμα ότι η Volkswagen σκέφτεται να εξαγοράσει ολόκληρη ή μέρος της ιαπωνικής εταιρείας φορτηγών.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έχει ανακτήσει περίπου τα 2/3 των μονάδων που είχε πριν το σεισμό της 11ης Μαρτίου, ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών έχει υποχωρήσει εν όψει της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

«Κοιτάζω τα σημερινά επίπεδα του Nikkei και δεν είμαι σίγουρος εάν είναι υψηλά ή χαμηλά», σχολιάζει ο Γιούκι Σακουράι από την Fukoku Capital Management, ο οποίος αναφέρεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η πυρηνική κρίση, η αδυναμία αξιολόγησης των επιπτώσεων και ο άγνωστος αντίκτυπος των διακοπών της ηλεκτροδότησης για τη βιομηχανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα