Πρόταση Δ.Κεφάλα για τη Softex

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2002 16:12

Κατατέθηκαν στην τράπεζα Εργασίας Δράμας οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις 419 εργαζομένων στην Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα της πόλης.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουν πιστωθεί οι προσωπικοί λογαριασμοί και των υπολοίπων εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της Softex οπότε, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα απομάκρυνσης ολόκληρου του προσωπικού της βιομηχανίας, η οποία παραμένει κλειστή από τις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της Softex έδειξαν προθέσεις πως είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν γραπτές προσφορές επενδυτών, για την εξαγορά του εργοστασίου της Δράμας, χωρίς να κάνουν επιλογή μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών.

Η θέση αυτή της εταιρείας έγινε γνωστή ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα που έδωσε παράταση είκοσι ημερών στις διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων. Μέσα στο διάστημα αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης.

Στο μεταξύ ο αρχικός ιδιοκτήτης της Χαρτοποιΐας Δ. Κεφάλας είχε συναντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, στον οποίο ανακοίνωσε επίσημα πως προτίθεται να εξαγοράσει τη Softex με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα μεσολαβήσει για τη δανειοδότησή του με 10 δισ. δρχ. και σύμφωνα με τα ευεργετικά κίνητρα που ισχύουν για τη Θράκη.

Για τα χρέη της εταιρείας που ανέρχονται σε 2,6-3 δισ. ο κ. Κεφάλας είπε πως θα εξοφληθούν μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια. Για το εργοστάσιο της Δράμας τόνισε πως ενδιαφέρεται να το πάρει με όλο το σημερινό του δυναμικό και ότι μέσα σε ένα χρόνο θα υπάρξει αύξηση του προσωπικού κατά 10%.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποσχέθηκε να μελετήσει την πρόταση του κ. Δ. Κεφάλα και ζήτησε να του καταθέσει το επιχειρησιακό του πλάνο, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στις προσεχείς λίγες μέρες.

Από την άλλη, συνεδρίασαν εκτάκτως οι διοικήσεις των δυο εργασιακών σωματείων της Softex Δράμας και αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί όπως δηλώθηκε από τη μια γίνονται προσπάθειες από αρμόδιους υπουργούς για να μην κλείσει η Softex και από την άλλη η εταιρεία ολοκληρώνει μέχρι το απόγευμα τη διαδικασία απόλυσης όλου του προσωπικού για το οποίο μάλιστα έχει καταθέσει τα ποσά των αποζημιώσεων σε τράπεζα της Δράμας.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα