Λίπσκι: Δεν εξετάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 19:35

Tο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμοστεί, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, δήλωσε o Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Σε συνέντευξή του στο Reuters Insider επισήμανε ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί σε ένα πρόγραμμα, που εκτιμούμε ότι θα πετύχει και δεν προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους».

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι οι συνθήκες στις αγορές είναι «κάπως διαφορετικές» σε σχέση με τις προβλέψεις του Ταμείου πριν από μερικούς μήνες, αλλά επεσήμανε ότι πάντοτε ανακύπτουν προκλήσεις στα προγράμματα διάσωσης.

«Θα χρειαστούν κάποιες αναπροσαρμογές και διορθώσεις στο ενδιάμεσο, αλλά τα βασικά παραμένουν άθικτα και οι (ελληνικές) αρχές τηρούν τις υποσχέσεις τους», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει τί ακριβώς αλλαγές εννοεί.

Δήλωσε ΑΚΌΜΗ ότι τα δημοσιεύματα για τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων διαστρεβλώθηκαν κάπως και επέμεινε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές παραμένουν προσηλωμένες στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα, όπως αυτό ισχύει σήμερα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα