Moody's: Υποβάθμιση της Ιρλανδίας σε Baa3

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 09:22
UPD:10:18

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες από Baa1 σε Baa3 προχώρησε ο οίκος Moody's, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της χώρας.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες σε Baa3 από Baa1 προχώρησε η Moody's Investors Service, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της χώρας, ενώ διατήρησε αρνητική την προοπτική.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει την περαιτέρω εξασθένηση της οικονομικής δύναμης της κυβέρνησης καθώς και την αβεβαιότητα που προκαλεί ο έλεγχος φερεγγυότητας που προβλέπεται στον μελλοντικό μηχανισμό στήριξης (ESM).

Η Moody's τονίζει επίσης ότι το πακέτο λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ιρλανδία αποδυναμώνει την εγχώρια ζήτηση, ενώ εκτιμά ότι ο νέος κύκλος αύξησης των επιτοκίων στην ευρωζώνη πιθανόν να πλήξει την οικονομική δύναμη της ιρλανδικής κυβέρνησης.

«Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι δημοσιονομικής σταθεροποίησης που έχουν τεθεί, πιθανόν να ακολουθήσει και νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης. Επιπλέον, μια νέα επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της χώρας θα ασκήσει πιέσεις στην αξιολόγηση», τονίζει ο οίκος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα