Με απώλειες 0,7% έκλεισε ο Nikkei

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 11:03

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο Nikkei στις 9.591,52 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,7%. Πτώση 0,6% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 841,29 μονάδες.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, οι ανησυχίες για νέα μέτρα αυστηρής νομισματικής πολιτικής στην Κίνα και η αναζωπύρωση των φόβων για την κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που έκαμψαν το ιαπωνικό χρηματιστήριο.

Η Toyota Motor Corp σημείωσε πτώση 0,9% στη σημερινή συνεδρίαση, αφού πηγή από την εταιρεία επιβεβαίωσε νωρίτερα δημοσιεύματα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται να καθυστερήσει την ανακοίνωση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του τρέχοντος έτους προκειμένου να ανακοινωθούν πρώτα τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και του οικονομικού έτους στις 11 Μαΐου.

«Οι ξένοι έχουν κάνει στην άκρη και περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκειμένου να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές συναλλαγές, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές της Ιαπωνίας προχωρούν σε ρευστοποιήσεις όταν ενισχυθεί λίγο η αγορά», σχολιάζει στο Reuters ο Τετσούρο Ιι από την Commons Asset Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα