Κ. Λαγκάρντ: Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 10:30

Σε συνέντευξη της η γαλλίδα ΥΠΟΙΚ Κριστίν Λαγκάρντ, εκτίμησε ότι η επιλογή της αναδιάρθρωσης για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα είχε καταστροφικές συνέπειες, διότι «θα καθιστούσε πολύ δύσκολο για τις χώρες αυτές να επιστρέψουν στις χρηματαγορές».

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν «καταστροφική».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI, η γαλλίδα ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι η επιλογή της αναδιάρθρωσης για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα είχε καταστροφικές συνέπειες, διότι «θα καθιστούσε πολύ δύσκολο για τις χώρες αυτές να επιστρέψουν στις χρηματαγορές».

«Ο στόχος σήμερα είναι να τους δώσουμε μια βοήθεια, καθώς επιχειρούν να ανακάμψουν», ανέφερε μεταξύ άλλων η Λαγκάρντ.

Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης. «Όχι, σε καμία περίπτωση. Σας το λέω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όχι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα