Εθνική Τράπεζα: Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 13:09

Δέκα πρωτότυπες ιδέες που προσφέρουν λύσεις σε καθημερινά θέματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναδείχθηκαν στο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το site του διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation η νέα θεματολογία του δεύτερου διαγωνισμού, για το 2011.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εστιάστηκε στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Όσον αφορά τους νικητές για το 2010, το πρώτο χρηματικό βραβείο, αξίας 20.000 ευρώ, απονεμήθηκε στον κ. Παναγιώτη Τσεκούρα, 27 ετών, διδακτορικό φοιτητή του ΕΜΠ, για την πρότασή του στο τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκοί και θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες Fresnel». Το δεύτερο χρηματικό βραβείο, αξίας 10.000 ευρώ, απονεμήθηκε στην κα Μαγδαληνή Χατζηδημήτρη για την πρότασή της η οποία συνδυάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τις συναλλαγές μέσω κινητού, με τίτλο «Από τα κοινωνικά δίκτυα στα δίκτυα πληρωμών».

Το τρίτο χρηματικό βραβείο, αξίας 6.000 ευρώ, απονεμήθηκε στους κ. Αθανάσιο Κώστα και κα Γεωργία Φιλιππαίου για την πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας με τίτλο «Συσκευή 4ΕCO2 συνεχούς αναπροσαρμογής της βέλτιστης λειτουργίας του συστήματος καύσης με δυνατότητα καταγραφής». Το τέταρτο χρηματικό βραβείο, αξίας 4.000 ευρώ, απονεμήθηκε στον κ. Αναστάσιο Διαμαντίδη για την πρότασή του στον τομέα παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου με τίτλο «Προσφορά υπηρεσιών σε καταναλωτές για την εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία και σε επαγγελματίες για άμεση προσφορά εργασίας». Στις υπόλοιπες έξι προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία αξίας 1.500 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα