ΥΠΑΑΝ: Φθηνότερο κατά 4,43% το πασχαλινό τραπέζι

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 16:27

Oι τιμές αμνοεριφίων παρουσιάζουν κατά μέσο όρο πτώση 16% το κιλό στο αρνί και 7,6% στο κατσίκι.

Φθηνότερο κατά 4,43% θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών και τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται επάρκεια αγαθών στην αγορά, ενώ οι τιμές αμνοεριφίων παρουσιάζουν κατά μέσο όρο πτώση 16% το κιλό στο αρνί και 7,6% στο κατσίκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΝ, το αρνί πωλείται κατά μέσο όρο 7,8 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ έναντι 9,28 ευρώ πέρυσι. Το κατσίκι κατά μέσο όρο κοστίζει 9 ευρώ το κιλό, έναντι 9,74 ευρώ πέρυσι.

Η ντομάτα κοστίζει φέτος κατά μέσο όρο 1,52 ευρώ το κιλό, έναντι 1,59 πέρυσι ενώ το αγγούρι (τεμάχιο) κατά μέσο όρο 0,34 ευρώ, έναντι 0,64 πέρυσι. Τα λεμόνια κοστίζουν 0,78 ευρώ το κιλό φέτος έναντι 0,83 πέρυσι. Το σπανάκι 1 ευρώ το κιλό φέτος, έναντι 1,27 πέρυσι.

Η ιδιαίτερη υψηλή αύξηση που παρατηρείται στην τιμή της πατάτας, και ειδικότερα της πατάτας εισαγωγής, διερευνάται ενδελεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις και ενέργειες.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε «ο καταναλωτής να νοιώθει σιγουριά και ασφάλεια ότι ο ανταγωνισμός στις τιμές των κρεάτων αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων, που θα φιλοξενήσει στο πασχαλινό του τραπέζι, λειτουργεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα