Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών και των τροφίμων στην Ευρώπη

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2002 13:53

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των φαρμακευτικών και των εταιρειών τροφίμων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως της GlaxoSmithKline Plc και της Diageo Plc, καθώς μερικοί επενδυτές «αντίκρυσαν τον Παράδεισο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, μετά την ανακοίνωση για την οικονομική ανάπτυξη της Μ. Βρετανίας, η οποία ήταν χαμηλότερη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Ericsson AB, διευρύνοντας τις απώλειες τριών ημερών σε ποσοστό 67%.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, υποχωρούσε κατά 0,01%, φθάνοντας στις 2.867,46 μονάδες στις 10:45' π.μ. ώρα Λονδίνου, χάνοντας κέρδη της τάξης του 0,5%. Η οικονομική ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία το δεύτερο τρίμηνο ήταν 0,6%, χαμηλότερη από το 0,9% που υπολογίζετο έναν μήνα πριν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η μετοχή της Glaxo, της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, κέρδιζε ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 1.350 πέννες και της Diageo, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών σημείωνε κέρδη 1,2%, φθάνοντας στις 763 πέννες.

Οι μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Stoxx 600, σημείωναν οι μισές κέρδη και οι μισές απώλειες. Η άνοδός του ήταν σε ποσοστό περίπου 0,04%, φθάνοντας στις 237,34 μονάδες. Ο Stoxx 50, κέρδιζε ποσοστό 3,8% από την περασμένη Παρασκευή και διαμορφώθηκε κατά 4,8% υψηλότερα τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2001, μήνας κατά τον οποίον είχε τις καλύτερες επιδόσεις.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse First Boston, συμβούλεψαν χθες τους επενδυτές να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους, λέγοντας ότι το πρόσφατο ράλι ανόδου, κατέστησε τις μετοχές ακριβότερες από ότι υπαγορεύει η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα