Ανατίμηση του ευρώ

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 07:06

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη το ευρώ και τα νομίσματα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όπως το δολάριο της Αυστραλίας.

Η άνοδος των μετοχών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά τα υψηλότερα το προβλέψεων εταιρικά αποτελέσματα , μείωσε τη νευρικότητα στην αγορά, την οποία προκάλεσε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης S&P μετά την προειδοποίηση για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, αλλά και τους φόβους, ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Τη στιγμή που αυτά τα προβλήματα δείχνουν δυσεπίλυτα οι διαπραγματεύσεις έδειξαν ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να προτιμούν νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις έναντι του δολαρίου και του γιέν.

Το γιέν δεν βοηθήθηκε καθόλου από τα στοιχεία που έδειξαν στην Ιαπωνία μικρότερο των προβλέψεων εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο και ότι οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο των εκτιμήσεων από έτος σε έτος, αποτέλεσμα του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου.

Τα στοιχεία έδειξαν μείωση των εξαγωγών αυτοκινήτων, ενώ οι εισαγωγές πετρελαίου και πετρελαιοειδών αυξήθηκαν εν μέσω ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, τάση, η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί τον Απρίλιο και τον Μάϊο.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε 0,4% αργά χθες στις ΗΠΑ φθάνοντας στα 82,94 γιέν.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε 0,8% φθάνοντας στα 119,35 γιέν, μετά τη διαμόρφωσή του στα 116,49 γιέν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,4387.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα