Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το e-mail περί αναδιάρθρωσης

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 10:18
UPD:14:33

O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ξεκαθαρίσει για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για το θέμα των φημολογιών που πυροδότησε το e-mail περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, οδηγώντας σε αισθητές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανιζόταν να προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας.

«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια της έρευνας.

Προηγουμένως, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ξεκαθαρίσει για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

«Όταν έχεις αναγάγει τις κερδοσκοπικές αγορές στον απόλυτο κριτή των οικονομικών πολιτικών, όταν έχει αποτύχει παταγωδώς η πολιτική του μνημονίου και οδεύεις προς την χρεοκοπία , όταν με την πολιτική σου υπηρέτησες το νεοφιλελευθερισμό είναι τουλάχιστον φαιδρό να αναζητάς την αιτία των δεινών σε ανώνυμα e-mails», σχολίασε το γραφείο Τύπου του

Citigroup: «Καμία παράβαση από τους υπαλλήλους μας»

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο e-mail εξέδωσε η Citigroup. Η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό και τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της», αναφέρει η Citi σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι το εν λόγω e-mail εστάλη από αναλυτή της Citigroup.

ΣΥΝ. Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, υπεύθυνη της σημερινής πορείας προς την χρεοκοπία είναι η κυβέρνηση και αυτή πρέπει να πληρώσει για τις επιλογές της.

«Η αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ένα ανώνυμο e-mail στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων, καταδεικνύει το κλίμα αστάθειας της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει: «Όσο η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τι θέλει να πράξει στο πεδίο της οικονομίας, όσο η κυβέρνηση δεν θα έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, τόσο τα e-mails, οι κύκλοι και οι διαρροές, θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα