Σε ανοδική τροχιά η τιμή της αμόλυβδης

Νέο υψηλό για το πετρέλαιο θέρμανσης
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 11:49
UPD:14:39

Ανοδική πορεία καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, έπειτα από τη σταθεροποίηση που παρουσίασε τις ημέρες του Πάσχα.

Ανοδική πορεία καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, έπειτα από τη σταθεροποίηση που παρουσίασε τις ημέρες του Πάσχα. Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης άγγιξε το 1,71 ευρώ το λίτρο, από 1,708 την Τρίτη και 1,709 τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η υψηλότερη τιμή εντοπίζεται στη Μαγνησία (1,899 ευρώ) και η χαμηλότερη (1,619 ευρώ) στην Αθήνα. Ακριβότερες περιοχές είναι η Κρήτη, τα Επτάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ φθηνότερες είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνvσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών εμπορίας και πρατηριούχων καυσίμων διαμορφώνονται στο 0,1028 ευρώ ανά λίτρο.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι οι τιμές των διυλιστηρίων ακολουθούν τις διεθνείς τιμές αργού πετρελαίου σε συνάρτηση με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η τιμή της αμόλυβδης χωρίς φόρους στην Ελλάδα, είναι η τρίτη πιο φθηνή από τις επτά χώρες της Μεσογείου.

Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην όγδοη θέση στην τιμή της απλής αμόλυβδης χωρίς φόρους, ενώ πέρυσι, όπως υπενθυμίζει την ίδια εποχή η Ελλάδα βρισκόταν στην ίδια θέση κατάταξης.

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει τέλος ότι παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις τιμές των υγρών καυσίμων και δηλώνει έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση που παρατηρηθούν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος των καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα