KarstadtQuelle AG : Χαμηλότερα έσοδα φέτος λόγω της ανεργίας

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2002 10:47

Η μεγαλύτερη εταιρεία πολυκαταστημάτων της Γερμανίας, KarstadtQuelle AG, ανακοίνωσε ότι φέτος τα έσοδά της δεν αναμένεται να αυξηθούν, ως αποτέλεσμα του δείκτη της ανεργίας, κάτι το οποίο αποθαρρύνει του καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές.

Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων προβλέπεται να διατηρηθούν στα επίπεδα των 382 εκατ. ευρώ (370,8 εκατ. δολ.) το 2002, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος που διανύουμε εκτιμάται ότι θα μειωθούν σε ποσοστό 3%.

Η εταιρεία γνωρίζει ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δηλώσει ο Hans-Joachim Koerber, Chief Executive Officer (CEO) της υπ' αριθμόν ένα εταιρείας λιανικής πώλησης, Metro AG.

Ο αριθμός των ανέργων έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τριετίας τον Ιούλιο και οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο διστακτικοί με τις αγορές τους.

Οι ζημίες της εταιρείας, προ φόρων, ανήλθαν σε 348 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002, από 149 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ζημίες της θα διαμορφώνοντο στα 210 εκατ. ευρώ. Η KarstadtQuelle, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κερδοφόρο για την εταιρεία.

Μείωση 3,1% εμφάνισαν οι πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο, φθάνοντας στα 7,4 δισ. ευρώ. Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 11%, ενώ οι παραγγελίες μέσω ταχυδρομείου αυξήθηκαν κατά 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα