Ανοδος του πετρελαίου

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 06:31

Ανοδικά κινήθηκε την Τετάρτη το πετρέλαιο μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben Bernanke, ο οποίος δεν έδωσε ενδείξεις για την έναρξη της εφαρμογής μιας σφικτής νομισματικής πολιτικής.

Μετά την άνοδο του πετρελαίου νωρίτερα, αποτέλεσμα των στοιχείων των αμερικανικών αποθεμάτων, οι αγορές πετρελαίου διεύρυναν την άνοδό τους, συνέπεια του σχολίου του Bernanke, ότι, ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2011 θα κυμανθεί από 3,1% έως 3,3%, έναντι 3,4% έως 3,9% που προέβλεπε η αμερικανική κεντρική τράπεζα τον Ιανουάριο.

Συνήθως, τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, ωθούν υψηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και οδηγούν τους επενδυτές σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού έχουν σημειώσει φέτος άνοδο πλέον του 20% και οι καταναλωτές στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου φαίνεται, ότι, επλήγησαν από το υψηλότερο κόστος του καυσίμου.

Το αργό για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 55 σεντς κλείνοντας στα 112,76 δολ. το βαρέλι, μετά την αναρρίχησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στα 113,40 δολ. το βαρέλι, λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά του 2011, στα οποία αναρριχήθηκε τη Δευτέρα, φθάνοντας τα 113,48 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου σημείωσε άνοδο 99 σεντς κλείνοντας στα 125,13 δολ. το βαρέλι, αφού άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα ημέρας και τα 125,80 δολ., μετά το κλείσιμό του στα 127,02 δολ. το βαρέλι στις 11 Απριλίου, τα υψηλότερα επίπεδα έτους.

Το δολάριο περιόρισε την άνοδό του έναντι του γιέν και διατηρήθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 16 μηνών έναντι του ευρώ μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, και την άνοδο του αμερικανικού δείκτη Nasdaq στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών, αποτέλεσμα του ράλι των μετοχών στη Wall Street.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα