Στα ύψη χρυσός και ασήμι

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 07:16
UPD:02/05/2011 13:58

Μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών αναρριχήθηκαν χρυσός και ασήμι την Παρασκευή και ενδέχεται να συνεχίσουν την άνοδό τους, καθώς το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων. Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στις προσδοκίες ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ θα παραμείνει πολύ χαλαρή διατηρώντας τις πληθωριστικές πιέσεις σε υψηλά επίπεδα.

Οριακές μεταβολές καταγράφει το ασήμι, που διατηρήθηκε στα 48,32 δολ. η ουγγιά στις 0234 ώρα Γκρίνουϊτς, έχοντας κάνει ράλι στα επίπεδα ρεκόρ των 49,51 δολ. η ουγγιά την Πέμπτη. Ο χρυσός υποχώρησε 1,10 δολ. φθάνοντας στα 1.533,85 δολ. η ουγγιά μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και στα 1.538 δολ. η ουγγιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι διαπραγματευτές εκτιμούν ότι η ισχυρή ζήτηση των επενδυτών για ασήμι θα διατηρήσει το μέταλλο σε επίπεδα ρεκόρ. Μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους το ασήμι έχει σημειώσει άνοδο περίπου 60% από 8% που σημείωσε ο χρυσός.

Ο Dollar Index διατηρήθηκε την Παρασκευή στα 73,065 έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων και στα 72,871 την Πέμπτη.

Στην αγορά ενεργείας τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού διατηρήθηκαν αμετάβλητα νωρίς την Παρασκευή, μετά την αναρρίχησή τους στα υψηλότερα επίπεδα 31 μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το αδύναμο δολάριο βοήθησε στον περιορισμό της υποχώρησης των τιμών εξ αιτίας της χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα