Fanco: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση της Τρικολάν

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2002 18:08
UPD:18:09

Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της Τρικολάν ΑΕ από τη Fanco ΑΕ, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της δεύτερης.

Επίσης εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Fanco λόγω της συγχώνευσης με παράλληλη τροποποίηση του άρθρου 5 του κατασταστικού της εταιρείας. Ετσι, ταυτόχρονα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μειώνεται η ονομαστική αξία της μετοχής από 1,63 ευρώ σε 1,504 ευρώ και στρογγυλοποιείται στα 1,51 ευρώ με αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, ώστε οι μέτοχοι της απορροφούσας να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών. Ειδικότερα το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί ως εξής:

- Κατά 3.919.515 ευρώ λόγω της συγχωνεύσεως, με το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρείας και

- Κατά 59.353,20 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από το κονδύλι «Εκτακτο αποθεματικό από κέρδη φορολογημένα» για στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Με τον τρόπο αυτό, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξάνεται συνολικά κατά 3.978.868,20 ευρώ με την έκδοση 3.250.140 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,51 ευρώ ανά μετοχή.

Κάθε μέτοχος της απορροφούμενης θα λάβει για κάθε μία μετοχή του 2,48766 μετοχές της απορροφούσας. Οι μέτοχοι της απορροφούσας θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις υπόκεινται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μερίσματος, το οποίο θα εγκριθεί και θα διανεμηθεί από την τακτική γενική συνέλευση η οποία θα συνέλθει το 2003.

Τέλος, στη συνέλευση εγκρίθηκε η καθιέρωση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα μέλη του δ.σ. και στα στελέχη της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα