Τιτάν: Μείωση τιμής - στόχου από Merit

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 14:20

Με σύσταση «hold» και με χαμηλότερη τιμή - στόχο τα 19,20 ευρώ, από τιμή - στόχο 19,40 ευρώ και σύσταση «accumulate», συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας Τιτάν η Merit.

«Η μικρή αναθεώρηση τη τιμής - στόχου έγινε όχι τόσο λόγω των μέτριων αποτελεσμάτων Δ τριμήνου που οφείλονται σε αυξημένες προβλέψεις που έκανε ο όμιλος αλλά σε μια μικρή αναθεώρηση των εκτιμήσεων μας για τα μεγέθη του ομίλου σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Αίγυπτο», αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Συνολικά για το 2010, η δραστηριότητα του ομίλου σε αναπτυσσόμενες αγορές βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες τζίρου και κερδών στις βασικές αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ, σημειώνει η Merit.

Για το 2011, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την Ελλάδα, αναμένει όμως μια μικρή ανάκαμψη στις ΗΠΑ, με τα πρώτα σημάδια να είναι εμφανή στο πρώτο τρίμηνο, και τη Βουλγαρία και συνέχεια της ανόδου πωλήσεων και κερδών με μειωμένους ρυθμούς σε σχέση με το 2010 Αίγυπτο, Τουρκία, Κόσσοβο και Αλβανία.

Η Merit τονίζει επίσης ότι η μετοχή του Τιτάνα συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές ενός αμυντικού χαρτοφυλακίου. Η μετοχή εξάλλου διαπραγματεύεται ακόμα με discount σε σχέση με το μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου με βάση το δείκτη P/E.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα