Ολυμπιακό ενεργειακό έργο 54,67 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2002 18:52

Στην κοινοπραξία των εταιρειών ABB A.E. – Alstom Hellas A.E. – Σήμενς Α.Ε. – Διεκάτ ΑΤΕ ανατίθεται το έργο μελέτης και κατασκευής των τεσσάρων κέντρων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για τη ΔΕΗ (Νίκαια, Βριλήσσια, Ελληνικό και Φάληρο).

Το διοικητικό συμβούλιο της «Αθήνα 2004» ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Επειδή τα τέσσερα κέντρα διανομής είναι καθοριστικά για την εξυπηρέτηση των πλέον σημαντικών Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικού και Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Φαλήρου και ΣΕΦ, Ολυμπιακό Κέντρο Αρσης Βαρών), την ευθύνη προώθησης της κατασκευής τους ανέλαβε να φέρει σε πέρας, μετά από ειδική σύμβαση με τη ΔΕΗ, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το έργο ανατέθηκε έναντι προϋπολογισμού 54,67 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, ως τον Απρίλιο του 2004, υπό την πλήρη τεχνική υποστήριξη και εποπτεία της ΔΕΗ.

Εναντι της ανάθεσης του έργου, η κοινοπραξία των εταιρειών που το αναλαμβάνει καταθέτει στην «Αθήνα 2004», σε μετρητά, χορηγία ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα