Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών ζητεί ο Γ. Προβόπουλος

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 11:48

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, σημείωσε πως πρέπει «το ταχύτερο δυνατόν να αντιστρέψουμε την κατάσταση, γιατί, όσο πλανάται αυτή η δυσπιστία, τα προβλήματα θα είναι ίδια ... Η οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξομαλύνεται, τα τραπεζικά συστήματα των χωρών είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ήταν πριν ενάμιση - δυο χρόνια. Στην Ελλάδα, έχουμε πληγές και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να τις αντιμετωπίσουμε».

Ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος επισήμανε ότι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα και τόλμη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όπως ανέφερε, για υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αρθούν «πολλά εμπόδια και βαρίδια, τα οποία φορτώθηκε η χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «προϋποθέσεις για ανάπτυξη φέτος δεν υπάρχουν» καθώς «οι προβλέψεις είναι ότι θα υπάρξει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας της τάξης του 3% και ελπίζω να μην είναι μεγαλύτερη». Και συμπλήρωσε: «Από του χρόνου θα μπορούσαν τα πράγματα να κυλήσουν πιο ομαλά».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «οι κρίσεις, είναι ασφαλώς δύσκολες καταστάσεις, πλην όμως είναι και οι αφορμές για ένα καινούργιο ξεκίνημα ελπιδοφόρο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα